• Tlf: 22741300 (08:00-12:00/man.-fre.)
Fast frakt 59,- Fri frakt ved kjøp over 699,- / Rask levering

Norsk Villsaugarn

  • 149,-

Lamull fra gammelnorsk sau.100 g = ca. 700 m. NM 7/1, 1-tr.Rustikt og slitesterkt garn. Velegnet til lette pledd og  sjal. Hespe 100 gram.     &n


På lager.
Del
Artikkelnummer: 1829

Lamull fra gammelnorsk sau.

100 g = ca. 700 m. NM 7/1, 1-tr.

Rustikt og slitesterkt garn. Velegnet til lette pledd og  sjal. Hespe 100 gram.                    Garn fra norsk villsau

Norsk Villsau har to typer av ull; myk, fin bunnull, og lange, glansfulle dekkhår. Begge fibertypene inngår i garnet og dette gir igjen plagget de unike egenskapene av å både være høyisolerende og fukttransporterende. Norsk Villsaugarn egner seg også til lett toving.

Garnet er for partivare å regne og er sesongbetont når det gjelder levering på grunn av forholdsvis små partier. Dette er det noe av det mest kortreiste garnet vi kan tilby her fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, da de fleste av våre leverandører er sauebønder som holder til på Vestlandet. Gammelnorsk sau går ute hele året, og er en meget viktig aktør i landskapspleie langs kystlyngheiene i landet vårt. Selv om ikke garnet er sertifisert med «økologisk» eller merket med «Debio», så er det så naturlig det går an å få det!

Ditt ferdige produkt bør vaskes før bruk, garnet vil da få litt mer volum. Vi anbefaler håndvask, evt skånsomt ullvaskeprogram i maskin (på eget ansvar), før plagget legges flatt for tørking.